Nazywam się Magdalena Kuśmierz i jestem dietetyczką kliniczną. Prowadzę własną poradnię dietetyczną MKDIETA – Dietetyka Kliniczna. Przedstawię Ci pokrótce jak wyglądała moja droga edukacyjno-zawodowa do aktualnego miejsca, w którym się znajduję, zapewniam Cię, że będziesz w dobrych rękach. Jeśli wspólnie zaangażujemy się we współpracę, to pomogę odzyskać Ci zdrowie w naturalny sposób, jak również zrzucić zbędne kilogramy bez uczucia głodu i przede wszystkim bez efektu jo-jo.
A teraz kilka słów o mnie. Ukończyłam Dietetykę na Uniwersytecie Medycznym w Lublinie i Technologię Żywności i Żywienie Człowieka na Politechnice Łódzkiej, a także studia magisterskie z Technologii Kosmetyków (Politechnika Łódzka). Nauka na tych kierunkach pokazała mi różne punkty widzenia odżywiania i żywności, od strony technologicznej przemysłu spożywczego i od strony lekarzy, dietetyków, którzy uczyli o fizjologii, biochemii człowieka, reakcji ludzkiego organizmu na poszczególne bodźce zewnętrze wpływające na stan zdrowia i odżywienia człowieka, a także uczyli mnie o różnych jednostkach chorobowych występujących u człowieka. Wydawałoby się, że ogrom wiedzy, ale dla mnie to i tak był początek, bo w mojej głowie pojawiało się coraz więcej znaków zapytania, Dlaczego tak jest? Co na to wpływa? I zaczęłam uczestniczyć na wielu konferencjach branżowych, szkoleniach, kursach z dietetyki klinicznej i medycyny funkcjonalnej, która uczy szukania przyczyn choroby, eliminowania jej, dzięki temu organizm może wyzdrowieć w naturalny sposób lub choroba może przejść w stan remisji. Zapewniam Cię, że odpowiedzią na chorobę nie jest tylko tabletka, której często i głównie jest jedynie łagodzenie objawów, a nie wyleczenie 🙂
Posiadane przeze mnie kwalifikacje w zawodzie dietetyka spełniają wymagania międzynarodowe organizacji EFAD (European Federation of the Associations of Dietitians). Doświadczenie zawodowe zdobywałam w Samodzielnym Publicznym Szpitalu Klinicznym Nr 4 w Lublinie, Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Lublinie i Poradni dietetycznej prowadząc pacjentów indywidualnych, a także spełniając się jako szkoleniowiec podczas warsztatów żywieniowych. Uzyskana wiedza i doświadczenie pozwoliły mi na wypracowanie postawy dietetyka mającego podejście całościowe do pacjenta, uwzględniając jego indywidualne predyspozycje genetyczne, stan odżywienia i zdrowia, towarzyszące choroby, możliwości i preferencje smakowe, a także kondycję skóry i cery.
Moje specjalności:
- Choroby metaboliczne (Insulinooporność, Cukrzyca typu 2, Otyłość, Stłuszczenie wątroby)
- Choroby sercowo-naczyniowe (nadciśnienie tętnicze, hipercholesterolemia)
- Choroby autoimmunologiczne (PCOS, Endometrioza, Łuszczyca, Reumatoidalne zapalenie stawów, Hashimoto)
- Niedoczynność tarczycy
- Problemy skórne
- Nawracające infekcje
- Anemia z niedoboru żelaza lub niedoboru witamin z grupy B
- Choroby układu pokarmowego (refluks żołądkowo-przełykowy, zespół jelita nadwrażliwego IBS, dysbioza jelitowa
Moje zalecenia opieram na:
- wnikliwym wywiadzie z pacjentem dotyczącym stanu zdrowia, sposobu odżywiania i stylu życia
- ustaleniu kompletu badań diagnostycznych
- następnie w interpretacji wyników
- profesjonalnej analizie masy i składu ciała metodą bioimpedancji
- doborze mądrej suplementacji pod kątem niedoborów witaminowo- minerałowych, czy probiotykoterapii celem odbudowy mikrobiomu jelit, z którego pochodzi 80% naszej odporności
- indywidualnym zaleceniom żywieniowym oraz doborze jadłospisu z pełną recepturą potraw i listą zakupów
Więcej informacji na mojej stronie internetowej www.mkdieta.pl
W celu umówienia na wizytę, zapraszam do kontaktu pod numerem telefonu 697 705 597 lub wysyłając wiadomość e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Pacjentów stacjonarnie przyjmuję w każdy wtorek w godzinach 10:00 – 18:00 w przychodni Medical w Puławach, Filia nr 1, al. Kruka 2, gabinet nr 5.